Milka Đermanov

Milka Đermanov

selekcioner

biografija

Obrazovanje:

  • Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet (2001-2007), stečeno zvanje Diplomirani inženjer stočarstva
  • Gimnazija Isidora Sekulić, Novi Sad, društveno-jezički smer (1997-2001)

Radno iskustvo:

  • 2010-2014 Poljoprivredno dobro Titel Agro, rukovodilac svinjarstva, upravnik mešaone stočne hrane
  • maj 2016 - avgust 2017 PATENT CO, Stručna služba, savetnik za ishranu svinja
  • avgust 2017 EDUFARM, selekcioner

Sadržaj modula

Ishodi modula

Satnica

Ishrana svinja

Uspostavi pravilnu tehnologiju ishrane u svim segmentima proizvodnje: pripust, suprasnost, dojni period, prasad pod krmačom, odgoj prasadi, nazimica i tovljenik.

Teorijska nastava: 8h

Praktična nastava: 16h

Ukupno: 24h

Šta drugi kažu o nama

Na farmi se proizvode F1 vrhunske nazimice tako da sam imao priliku da naučim kako se sa tim nazimicama radi. Pored praktičnog dela radili smo i teorijski deo u kome smo obradili proračunavanje kapaciteta, formiranje optimalnih grupa, ekonomski deo kako sagledati jednu farmu što se tiče prihoda i troškova, rad sa specijalizovanim softwerom za registraciju podataka, pomoću koga kasnije možemo da analiziramo podatke I dođemo do poboljšanja opštih rezultata.

Ilija Toljagić

EDUFARM je apsolutno savršena. Za veoma kratko vreme sam dobio napredna znanja iz oblasti ishrane, tehnologije uzgoja i zdravstvene zaštite svinja. Ovakva obuka je potrebna svakom ko želi da se stočarstvom bavi na visokom nivou.

Nemanja Todorović

DVM

Nakon samo dve nedelje u prasilištu naučila sam štrojenje, koje sada sama mogu da izvedem, što će doneti napredak i uštedu na našoj porodičnoj farmi. Čim budemo imali manje posla na farmi, pohađaću I druge i kurseve.

Sabina Đeri

Došao sam da bih stekao praksu, pošto je jedno teorija, a drugo praksa. Vrlo sam zadovoljan farmom, smeštajem I timom predavača. Za kratko vreme, svašta sam naučio: počev od tehnike otkrivanja estrusa, uzimanje semena od nerasta, priprema samog semena, pravljenje doza… Uspeo sam da steknem rutinu u stvarima koje nisam ni video tokom studiranja.

Miloš Mitić

dipl. inž. stočarstva

Popup Main Content Container